FAQ

Οι όψεις είναι μια τεχνική της Αισθητικής Οδοντιατρικής κατά την οποία τροποποιούμε την επιφάνεια και μόνο, των δοντιών, έτσι ώστε να τους βελτιώσουμε το χρώμα ή το σχήμα τους.  Η τροποποίηση αυτή μπορεί να γίνει άμεσα στο ιατρείο με τη βοήθεια υλικών που χτίζει ο οδοντίατρος πάνω στο δόντι σαν μικρογλυπτική και τους δίνει την τελική τους σκληρότητα με τη βοήθεια ειδικής ακτινοβολίας ή έμμεσα με τη χρήση λεπτών σα φλούδα προσόψεων πορσελάνης που κατασκευάζονται στο εργαστήριο και στη συνέχεια συγκολλούνται στα δόντια.

 Είναι δύο τελείως διαφορετικές μέθοδοι που μπορούν όμως να βελτιώσουν ριζικά ένα χαμόγελο.  Οι όψεις ρητίνης είναι μια αρκετά συντηρητική μέθοδος, γίνεται άμεσα, με χαμηλό κόστος.  Διατηρείται το αποτέλεσμα για αρκετό καιρό αλλά χρειάζεται συντήρηση.  Οι όψεις πορσελάνης χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο στην κατασκευή τους γιατί περιλαμβάνουν τη δουλειά του οδοντοτεχνίτη, πράγμα που αυξάνει και το κόστος.  Το αποτέλεσμα διατηρείται αναλλοίωτο για πάρα πολλά χρόνια.

Οι ενδείξεις και οι αντενδείξεις για κάθε περίπτωση είναι χρέος του ειδικευμένου γιατρού να αναλυθούν στον ασθενή ώστε να επιλεγεί το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας.  Συνεπώς το καλύτερο είναι αυτό που αρμόζει σε κάθε εξειδικευμένη περίπτωση.

Μετά το πέρας της αρχικής θεραπείας και ανάλογα με τις διατροφικές και κοινωνικές συνήθειες (κάπνισμα τσιγάρων ή πούρων, κατανάλωση τροφών και ροφημάτων με χρωστικές, ελλιπής στοματική υγιεινή) χρειάζεται μία επαναληψιμότητα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η επαναληπτική δόση συνήθως γίνεται μία φορά το χρόνο μετά από έναν συνηθισμένο καθαρισμό και κοστίζει ελάχιστα.   Και αρκούν λίγες ώρες για να διατηρούμε αψεγάδιαστο το λευκό χρώμα των δοντιών μας.

Η λεύκανση όταν γίνει υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος.  Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα που υπόσχονται λευκά δόντια αλλά δεν είναι ελεγμένα ούτε φυσικά λευκαίνουν τα δόντια.   Τα υλικά που χρησιμοποιούνται χωρίς ιατρική καθοδήγηση συνήθως ταλαιπωρούν και απογοητεύουν. Όταν προηγηθεί οδοντιατρικός έλεγχος, γίνει καθαρισμός και αποκατασταθεί η υγεία του στόματος, τότε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε κάποια αισθητική παρέμβαση.

Το οδοντιατρικό λευκαντικό gel που εφαρμόζεται στα δόντια είναι ήπιας δράσεως, δεν βλάπτει την αδαμαντίνη του δοντιού αλλά επιδρά και διασπά τις ενδότερες χρωστικές.  Ο οδοντίατρος κρίνει πότε η διαδικασία της λεύκανσης έχει φτάσει εις πέρας, πότε χρειάζεται επανάληψη, το είδος και τον τρόπο της λευκαντικής μεθόδου.  Έτσι διασφαλίζεται η αποδοτικότητα της μεθόδου παράλληλα με την ασφάλεια.

WΔεν υπάρχει πιο όμορφο και γοητευτικό χαμόγελο από αυτό που απαρτίζεται από καλοσχηματισμένα και λευκά δόντια.  Η λεύκανση είναι μια διαδικασία κατά την οποία τα δόντια λευκαίνουν σταδιακά και ελεγχόμενα.  Ακόμα και στην ακραία περίπτωση που τα δόντια λευκαίνουν πιο πολύ από όσο θα θέλαμε, μπορούμε πάντα να σταματήσουμε τη θεραπεία στο σημείο αυτό που εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.  Συνήθως το χαμόγελο που δείχνει αφύσικα λευκό και ψεύτικο έχει υποστεί κάποια αποτυχημένη οδοντιατρική παρέμβαση που αν και την αποκαλούν αισθητική δεν υποστηρίζει τον τίτλο της.

Τα μεταλλικά σφραγίσματα κυριάρχησαν για πολλά χρόνια στον οδοντιατρικό χώρο.  Οι εξελίξεις όμως στην τεχνογνωσία και τα οδοντιατρικά υλικά έφεραν στο προσκήνιο τις σύνθετες ρητίνες.  Υλικά στο χρώμα του δοντιού ώστε να είναι αόρατα.  Υλικά που συγκολλούνται στην επιφάνεια του δοντιού ώστε να συγκρατούνται με ασφάλεια αλλά και να διατηρούν το δόντι ενωμένο σαν ολότητα.

Στο παρελθόν η τοποθέτηση γέφυρας στην περιοχή που λείπει ένα δόντι ήταν η συνήθης επιλογή.  Κατά την τοποθέτηση γέφυρας όμως τροχίζονται τα δόντια στηρίγματα, γεγονός που μπορεί να θεωρηθεί παράπλευρη αρνητική απώλεια.  Υπάρχουν λύσεις όμως να αποκατασταθεί η απώλεια του δοντιού χωρίς να πειραχτούν τα διπλανά δόντια.

H τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος που δεν επηρεάζει καθόλου τα διπλανά δόντια. Η τοποθέτηση εμφυτεύματος είναι η ενδεδειγμένη λύση όταν λείπει ένα δόντι.  Γίνεται γρήγορα και ανώδυνα, χωρίς ταλαιπωρία…

family1 sunrise-family-dentistry-roseville-005-large profilebw2-copy alimos-dental5-copy slide03
<
>
Γίνονται δεκτές όλες οι πιστωτικές & χρεωστικές κάρτες

Κλείστε Ραντεβού